Blog: De 7 leukste bijbanen voor studenten

  • Blog
  • /
  • De 7 leukste bijbanen voor studenten
De 7 leukste bijbanen voor studenten

Wil je naast je studie wat extra geld bijverdienen? Dan is een bijbaan een ideale oplossing. Je hoeft immers niet voltijd aan de slag, je kiest veelal het aantal uren dat je maximaal wil werken zodat je nog genoeg tijd over hebt voor je studie.  

Bij het zoeken naar werk loont het om een beetje out of the box the denken. Denk bijvoorbeeld aan het werken in een callcenter of als vakkenvuller in een supermarkt. Is dit niet vrij standaard en zou jij het leuker vinden om iets uitdagenders te doen?  Er zijn namelijk ook bijbanen waar de meeste studenten niet zo snel aan denken. Wij hebben hier lang over gebrainstormed en vonden deze 8 bijbanen supertof om met je te delen. 

1. Bijles geven
Wanneer je ergens veel verstand van hebt, dan is het misschien een leuk idee om andere studenten te helpen met jouw kennis. Je kan er ook nog eens goed geld mee verdienen!

2. Mystery shopper
Help bedrijven hun dienstverlening te verbeteren. Aan de hand van een aantal vaststaande criteria toets jij een bedrijf en het personeel, volledig undercover! Hoe ziet de winkel eruit? Hoe worden de gasten ontvangen? Hoe is de service level? Je rapporteert vervolgens je bevindingen. Een geweldige bijbaan voor de shopaholics onder ons! Mysterie shoppers werken veelal op deeltijd en op freelance basis.

3. Honden uitlaten
Veel mensen hebben een drukke baan en derhalve is veel vraag naar hondenuitlaatservice. Hier kan jij als student op inspelen! Ga naar het rijkste gedeelte van je stad en doe flyers in de brievenbussen om jouw dienst te promoten of vraag wat rond. Je weet nooit wat voor moois eruit komt!

4. Werken in de horeca
Nieuwe mensen leren kennen, genieten van muziek tijdens je werk en vooral je klantenservice skills een boost geven. Dat kan in de horeca! Als je in een studentenstad woont dan zijn er vast veel restaurants en kroegjes in de buurt waar jij kunt bijspringen. 

5. Stadsgids
Heb jij een vlotte babbel en heb je veel verstand van een bepaalde stad, het liefst je eigen stad? Ken jij de hotspots van die stad? Voor een leuke vergoeding laat jij toeristen de leukste plekken uit de stad zien, hoe gaaf is dat? 

6. Chauffeur
Heb je naast je ov ook al langer dan een jaar een rijbewijs? Overweeg dan om mensen van A naar B te brengen voor een fikse vergoeding. Ook breng je als hiker verschillende auto's in opdracht van leasemaatschappijen, auto-importeurs en auto verhuurbedrijven naar hun klanten. Een idale manier dus ook om verschillende auto's te 'proeven'. 

7. Sampling
Reclamebureau's zijn met enige regelmaat opzoek naar studenten die in hun vrije tijd gratis spullen willen uitdelen op straat. Denk hierbij aan cola, kranten, wasmiddelen etc. Een leuke bijbaan, vooral in de zomers!

Wij hopen dat er een bijbaan tussenstaat die jou aanspreekt!